Gerbil opvang

De fokkerij en opvang zijn gestopt begin 2017!

Gezien er nog een hoop informatie op de site staat blijft deze voorlopig nog online.


 

 

Vanaf het moment dat ik mijn eerste gerbils in huis haalde, heb ik voor elke gerbil een goed thuis gewild. Daardoor heb ik al regelmatig gerbils opgevangen, die niet bij hun vorige eigenaar konden blijven. Enkele gerbils zijn bij mij blijven wonen, maar het grootste gedeelte wordt in tweetallen van hetzelfde geslacht herplaatst. Zelf heb ik al voor tientallen gerbils een nieuw baasje gevonden, vaak nadat ze eerst opgelapt moesten worden.

Gerbils komen hier om diverse redenen, van allergieën tot vechtpartijen, overleden maatjes en het stoppen met houden van gerbils, onverwachte nestjes door onkunde van dierenwinkels of minder serieuze ‘fokkers’, of nog heel andere redenen. Dat betekent niet dat deze diertjes geen goed thuis meer verdienen en daarom vang ik ze graag op en zoek een nieuw thuis voor hen. Dat kost mij echter wel een hoop geld en daarom vraag ik 10 euro per gerbil waarvan u afstand doet.

Mocht u zelf met gerbils zitten waar u om de een of andere reden niet meer voor kunt zorgen, schroom dan niet om contact op te nemen. Ook als u zelf fouten gemaakt heeft en met mogelijk zwangere dieren is het mogelijk om bij mij terecht te kunnen. Ondanks dat ik graag alle dieren opvang, zal ik soms toch nee moeten verkopen.  Dit omdat mijn opvang maar een beperkte capaciteit heeft, zodat ik alle dieren de zorg, liefde en aandacht kan geven die ze nodig hebben. Vaak kan ik u dan op zijn minst doorverwijzen naar anderen die gerbils opvangen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@gerbilfokkerij-heisenberg.nl.

Dieren die binnengebracht worden, zullen eerst in quarantaine geplaatst worden en voorzien worden van alle benodigde (medische) zorg. Ook zullen ze gekoppeld worden of juist gescheiden van de groep om te zorgen dat ze per tweetal van hetzelfde geslacht komen te zitten.

Dieren uit de opvang worden aangeboden op de pagina ‘te koop’. Mocht u interesse hebben om te helpen met het opvangen van gerbils en daartoe geschikte huisvesting hebben, dan kunt u ook contact opnemen met info@gerbilfokkerij-heisenberg.nl.

Eventuele restant benodigdheden zijn ook meer dan welkom, zodat ik de gerbils hier een prettig verblijf kan bieden. Glazen  bakken vanaf 80*40*40 (welke ik gebruik tijdens het koppelen) zijn welkom.