Heisenberg en Joy

Heisenberg is mijn grote liefde en het ventje waarmee het allemaal ooit begonnen is. Hij is een prachtige geel wildkleur heer, afkomstig van collegafokkerij Gerbil.nl en een superlieve, nieuwsgierige vent, die maar wat graag indruk maakt op de dames. Na twee jaar samengeleefd te hebben met zijn zoon Navier wilde ik nog heel graag een keer pups van hem hebben, want hij begint toch al redelijk op leeftijd te raken. Gezien Joy, een mooie schimmel nootmuskaat dame van Doppler en Mileva, onverwant en inmiddels oud genoeg is om de fok in te gaan, en bovendien ook lekker nieuwsgierig is, leek dat de ideale match. Ik ben heel benieuwd wanneer deze twee pups op de wereld gaan zetten.

Verwachte kleuren:

Uit dit koppel kunnen in elk geval agouti, zwart, algerijn, nootmuskaat, zilveragouti, poolvos, sepia en blauwvos geboren worden. Joy zou drager kunnen zijn van het roodooggen, en Heisenberg mogelijk (onwaarschijnlijk, maar gezien enkele van zijn kleinkinderen is hier toch twijfel over ontstaan) drager van c(?), waardoor bijna alle kleuren mogelijk worden, maar de tijd zal het leren.

De gencodes van de ouders:

Heisenberg:

Aa C- DD Ee pp Uwuw(d) spsp

Joy:

aa Cc(chm) DD e(f)e(f) P- Uwuw(d) spsp

 

Status:

 

Koppeling gestart opĀ 25 januari 2017.

Eerste nestje geboren op 25 februari 2017.

Tweede nestje geboren op 25 maart 2017.

Heisenberg en Joy zijn gescheiden op 31 maart 2017. Ik heb geen dekking gezien na de geboorte van het tweede nestje, maar misschien komt er nog een derde nest.

Joy is op 27 april 2017 ernstig in de problemen gekomen wegens een buikvliesontsteking na een gekantelde baarmoeder en beknelling met de eierstokken.

Joy is op 29 april 2017 geopereerd om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen om haar situatie te doen herstellen. En derde en laatste nestje is nu dus definitief uitgesloten. De pups uit het tweede nestje doen het gelukkig goed zonder hun moeder.

Joy mocht op 2 mei 2017 weer naar huis en lijkt goed te herstellen.