Koppelopvang

De fokkerij en opvang zijn gestopt begin 2017!

Gezien er nog een hoop informatie op de site staat blijft deze voorlopig nog online.


 

 

Indien u zelf geen tijd heeft om uw gerbils te koppelen of een van mijn gerbils aan uw eenzame gerbil wilt laten koppelen, dan kan ik dat voor u doen. Omdat dit een erg tijdrovende bezigheid is, kan ik niet altijd meteen beginnen met koppelen, wel met het introduceren via een split. Gerbils door mij laten koppelen kost €2 per bak per dag. Als ik meteen kan beginnen met koppelen, dan zullen uw gerbils meestal na 7 tot 10 dagen weer kunnen verhuizen naar u. Mocht het de eerste keer niet goed gaan, dan zullen de gerbils tot 2 extra koppelpogingen krijgen, na een paar dagen in de split. Indien deze koppelpogingen ook niet slagen, kunt u het beste een ander maatje uitzoeken voor uw gerbil(s). Dit gaat uiteraard in overleg. Tijdens de koppeling houdt ik u op de hoogte over het wel en wee van uw gerbils alsmede de voortgang van de koppeling.

In sommige gevallen blijkt het moeilijk om gerbils te koppelen, en de kosten kunnen daardoor soms hoog oplopen. Om het overzichtelijk te houden heb ik een maximum tarief ingesteld van 30 euro voor een koppeling. Daarbij komen dan nog indien van toepassing de kosten komen van het overnemen van een van mijn gerbils (10 euro) en/of het afstand doen van een van uw gerbils (10 euro, indien u met twee ruziënde gerbils kwam die niet meer verenigbaar blijken en er plek is in de opvang). Ook eventueel noodzakelijke dierenartskosten voor uw gerbil(s) komen voor uw rekening.

Het is helaas niet mogelijk om een garantie te bieden dat een koppeling zal slagen. Ik voer alleen koppelingen uit tussen twee gerbils van gelijk geslacht.

In overleg is het ook mogelijk om te betalen in de vorm van grootverpakkingen hennepvezel, hooi of gerbilzand. Heeft u daar interesse in, breng dit dan tijdig ter sprake.