Te koop

De fokkerij en opvang zijn gestopt begin 2017!

Gezien er nog een hoop informatie op de site staat blijft deze voorlopig nog online.


 

 

LEES EERST DE VOORWAARDEN!

 

Regelmatig waren er pups te koop. Deze zijn te zien op de pagina  ‘Pups geboren’. Ik vraag €10,- per gerbil, om een gedeelte van de kosten die ik voor ze maak te dekken. Naast mijn pups heb ik ook regelmatig oudere gerbils die een nieuw thuis zoeken. Dit zijn voornamelijk opvangdieren. Hieronder ziet u de oudere dieren die een nieuw lief baasje zoeken. Opvangers hebben in principe geen stamboom (voor zover bekend) tenzij anders vermeld.

Gerbils zijn hartstikke leuke huisdiertjes om naar te kijken en wellicht wilt u meteen deze leuke diertjes in huis halen. Voordat u gerbils aanschaft, verwacht ik echter van u dat u zich goed ingelezen heeft. Houdt er ook rekening mee dat u de kosten voor het onderhoud van uw gerbils kan dragen en dat een dierenarts bezoek met medicatie al gauw rond de 50 euro (en soms nog veel meer) kost. Daarnaast zorgt u dat u de huisvesting op orde heeft.

Als u bij mij komt dient u zelf een reiskooitje mee te nemen.  Deze wordt dan hier gevuld met een beetje bodembedekking uit de bak waar de gerbils bij mij woonden, zodat ze een beetje van hun vertrouwde geur mee kunnen nemen naar hun nieuwe huis. Neem ook een doek mee om over de bak te leggen zolang u buiten loopt, want gerbils houden niet van tocht en kou. Zodra u in de auto/bus/trein zit, haalt u de doek eraf, want de gerbils hebben wel ventilatie nodig onderweg. Indien u een pup reserveert voor koppeling aan uw eigen gerbil, zie dan ook ‘koppel opvang’.

De gerbils kunnen bij mij thuis opgehaald worden, maar in overleg is het soms ook mogelijk op een andere locatie, bijvoorbeeld bij u thuis, af te spreken. Hiervoor vraag ik wel een reiskostenvergoeding (gebaseerd op openbaar vervoer vanaf station Eindhoven).

Het komt helaas geregeld voor dat mijn opvang vol zit, en dat ik daardoor eenzame gerbils niet aan een nieuw maatje kan helpen. Mocht u een eenzame gerbil hebben, informeer dan ook of er nog gerbils van hetzelfde geslacht op zoek zijn naar een nieuw maatje en thuis.


 

Momenteel te koop:

 

 


Recent verhuisd:

2 heren: (verhuisd)

helaas geen foto.

Deze burmees heer van onbekende leeftijd en komaf is recent zijn maatje verloren. Hij komt graag snuffelen en bedelen om iets lekkers, en neemt daarbij graag zijn nieuwe wildkleur vriendje (nest 2 van Helen en Von Neumann) mee op sleeptouw. Ook hij komt snuffelen, maar loopt liever achter zijn volwassen maatje aan.


2 dames: (verhuisd)

cimg4005cimg4006

Deze twee dames zijn onafhankelijk van elkaar bij mij in opvang gekomen. Van de een is de leeftijd onbekend, maar er werd afstand van haar gedaan nadat haar vorige maatje was overleden. De ander is voor mij een bekende, ze is een zwarte dochter van Hilbert en Rosalind, geboren in december 2015, maar ze is een beetje een pechvogel. Voordat ze met haar nieuwe burmees maatje gekoppeld werd heeft ze al 3 vriendinnetjes gehad, telkens met hele soepele koppelingen. Helaas voor haar waren al haar vriendinnetjes al wat ouder, en tot 3 maal toe heeft ze meegemaakt dat haar vriendinnetje binnen een paar maanden kwam te overlijden. Wie biedt deze dames een nieuw thuis waar ze nog lang met elkaar kunnen spelen?


2 heren: (verhuisd)

cimg4012cimg4003

Deze mooie siamees man is hier in opvang gekomen omdat hij helaas nogal een handje heeft van ruzie maken. Toen was hij amper meer dan een pup, geboren in oktober 2015. Bij het eerste gevecht in een koppelpoging waar hij bij betrokken was, is hij een paar teennagels verloren. Dat is hier goed genezen, maar het is geen makkelijk ventje gebleken. Tijdens mijn stage is hij vanuit een andere opvang herplaatst, en is toen geprobeerd te koppelen. Toen dat mislukte werd hij teruggebracht met een ander nieuw vriendje, alleen bleek dat een vriendinnetje te zijn. De twee zijn in de opvang weer uit elkaar gehaald, maar er was al wel een nestje onderweg. Niet ideaal dus, maar gelukkig kon de man het wel vinden met een van zijn zoons, geboren in juni 2016, waar hij nu al een tijdje mee samen leeft. In een van de mislukte koppelpogingen in het verleden heeft hij waarschijnlijk ook oogschade opgelopen, waardoor hij in een oog staar heeft ontwikkeld. Met zijn andere oog ziet hij nog prima. Sinds deze jongeman een vriendje heeft, is hij wel een stuk liever en rustiger geworden. Beide komen inmiddels graag snuffelen, alleen willen ze liever dat je een pitje voor hun neus neerlegt dan dat ze het zelf van je aan moeten pakken.


2 heren: (verhuisd)

200*40*40cimg3920cimg3921

Bertje en Basje zijn samen op zoek naar een nieuw thuis. Beide zijn erg nieuwsgierig, al wil Basje nog wel eens wegschieten als je te snel op hem af komt. Bertje blijft liever zitten en staart je dan aan met zijn mooie zwarte oogjes. Bertje is ruim een jaar oud, Basje is in december 2015 geboren. Bert is op de foto te zien, binnenkort zal ik de twee eens goed op de foto zetten.


 

2 dames: (verhuisd)

cimg4142 cimg4147

Deze leuke jongedame van Helen en Von Neumann (augustus 2016) heeft een beetje pech gehad. Ze is geprobeerd te koppelen aan een dame die zo nerveus was dat het helaas geen succes werd. Daarom is ze teruggebracht, en hier is ze gekoppeld aan haar zwarte nichtje, een pup uit het tweede nestje van Mileva en Doppler (september 2016). Beide dames zijn erg actief en nieuwsgierig, al kunnen ze soms ook ineens weg sprinten. De agouti dame is net als haar vader een groot fan van het loopwiel, haar nichtje gebruikt het ook, maar niet zo fanatiek.


2 dames: (verhuisd)

cimg3937cimg3936

Deze twee dochters uit het laatste nestje van Diana en Hilbert (6 november 2015) hebben een tijdje bij een ander baasje gewoond. Helaas kon zij wegens omstandigheden ze niet langer alle tijd en aandacht geven die de twee verdienen. Omdat vooral de burmees ook het heerlijke karakter van Diana heeft, heb ik even getwijfeld of ik deze dames in de fok zou zetten, maar dat past helaas toch niet in de planning. Haar zus heeft inmiddels ook door dat ze extra verwend wordt als ze enthousiast op mijn hand komt springen zodra de bak open gaat. Het is dus echt een heerlijk koppel en ik hoop dat iemand nog meer van ze kan gaan genieten nu ze nog jong zijn.


2 dames: (verhuisd)

CIMG3553

Deze topaas(=geel wildkleur verlicht) (7 januari 2015, met stamboom, dochter van Susie en Feynman) is hier op jonge leeftijd gekoppeld aan een oudere opvangdame, die in maart 2016 op ruim 3 jaar oude leeftijd helaas is komen te overlijden. Het gemis van haar maatje was duidelijk merkbaar, waar ze anders een hele relaxte dame was, werd ze superschichtig. In dezelfde week kwam toevallig een andere dame (van Hilbert & Diana, 23 augustus 2015) alleen zitten, doordat ze werd opgejaagd door haar zieke (en inmiddels ook overleden) partner. De twee dames konden het meteen prima met elkaar vinden en zetten nu graag samen de boel op zn kop. De twee komen allebei graag snuffelen, maar let wel op dat je de twee gelijk behandeld: als de een een zonnebloempitje heeft gekregen zal de ander niet rusten tot ze er ook een heeft.


Twee heren (augustus 2015 en 22 december 2015): (verhuisd)

CIMG3541CIMG3540

Deze twee heren zijn pas recent aan elkaar gekoppeld. De algerijn gevlekte man heeft ruzie gehad met zijn eerste maatje, en heeft sindsdien enige problemen gehad om weer een nieuw maatje te vinden. Met dit lieve pupje van Rosalind en Hilbert gaat het gelukkig wel goed. Meer informatie over de twee zal spoedig volgen.


 

Twee heren van februari 2015 en november 2015: (verhuisd)

CIMG3521 CIMG3526

Deze heren zijn recent aan elkaar gekoppeld. De oudste is mijn knuffeltje Gibbs, die het helaas niet meer kon vinden met zijn vader en ik daardoor helaas niet kan houden. (Ze hebben nooit echt gevochten, maar joegen elkaar op, totdat Gibbs niet meer uit een huisje mocht komen.) Hij zocht daarom een nieuw maatje, en dat werd de laatste zoon van Hilbert en Diana. Hij zat samen met maar liefst 8 zussen en zijn moeder, en leert nu hoe het is om samen te zijn met een ander mannetje. Het is echt nog een heel klein jong frummeltje, die nog af moet kijken bij zijn nieuwe voorbeeld, maar hij leert snel. Gibbs is een heerlijke knuffelkont, erg nieuwsgierig, komt meteen kijken wat er gebeurd en snuffelen, en vind het maar saai om de hele dag in een bak te zitten, hij wil er ook af en toe uit.


Twee heren van 4 december 2014 en 21 augustus 2014: (verhuisd)

CIMG2913

Deze twee lieve heren, ook wel bekend als Boltzmann en Feynman, (beiden met stamboom) zijn twee fantastisch lieve knuffeltjes. Helaas kan ik wegens mijn geplande stage in het buitenland maar heel weinig gerbils zelf houden. Vandaar dat ik voor deze twee lieverds op zoek ben naar een nieuw thuis, waar ze de ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen. Beide komen heel graag snuffelen en op je handen en armen klimmen en zijn makkelijk op te pakken, maar wel erg beweeglijk en zullen niet snel stil gaan zitten op je handen. De twee hebben echt de ruimte nodig.


 

Moeder en dochter van 21 mei 2014 en 6 november 2015: (verhuisd)

CIMG3219CIMG3390

Mama Diana is de meest fantastische moeder die ik hier gehad heb. Ze is erg nieuwsgierig en klimt graag uit de bak, is ook best bereid om daar zelf een eindje voor te springen als je haar niet snel genoeg een hand of arm aanbiedt. Ze is inmiddels te oud voor de fok en heeft haar maximale aantal nestjes gehad met in totaal maar liefst 35 pups, en zoekt nu samen met haar dochter een thuis bij iemand die veel tijd wil besteden aan de twee. Qua karakter wil ik echt geen afscheid van haar nemen, maar ik moet helaas echt minder gerbils gaan houden i.v.m. mijn geplande buitenlandse stage. Vandaar dat ik hoop dat iemand anders net zo verliefd zal worden op Diana als ik dat ben en haar een heel goed thuis wil geven. Diana gaat dus alleen naar iemand die ook de tijd heeft om haar (nagenoeg) dagelijks even uit de bak te halen. Uiteraard hebben deze twee een stamboom.


Twee dames van april 2015 en 30 november 2015: (verhuisd)

helaas geen foto

Deze geel wildkleur gevlekte dame is bij een collega fokster geboren en heeft dus een stamboom. Ze is ontzettend lief naar mensen toe, maar heeft helaas met een eerder maatje gevochten. Hierdoor is ze de pluim van haar staart kwijtgeraakt. De staart is redelijk hersteld en ze heeft ook nog een flink deel van dr staart over. Helaas ging het na twee keer opnieuw koppelen en enige tijd weer vriendinnetjes zijn ook de derde keer weer mis met haar eerste vriendinnetje. Vandaar dat ze hier kwam om gekoppeld te worden aan een pup. De zwarte dochter van Rosalind en Hilbert heeft hier ook heel even een ander vriendinnetje gehad, maar die moest enkele uren na het begin van hun koppeling helaas worden ingeslapen. Daardoor was de jongedame ineens alleen, en gelukkig kon ze vrij snel gekoppeld worden aan de geel wildkleur gevlekte dame. De zwarte dame is iets onrustiger, maar heeft zeker aanleg om net zo tam te gaan worden als haar vriendinnetje.


 

Twee heren van februari 2015 en september 2015: (verhuisd)

CIMG3353

Deze zwarte heer is bij Gerbil.nl in opvang terechtgekomen omdat zijn vriendje geen vriendje bleek te zijn, omdat ‘hij’ ineens pups had gekregen. Op dat moment was ik op zoek naar een mannetje, omdat ik een eenzame man had, dus heb ik hem opgehaald in de hoop dat de koppeling zou slagen. Dat is helaas niet meteen gelukt, maar gelukkig heeft hij hier uiteindelijk een nieuw vriendje gevonden. Bij een van de mislukte koppelpogingen is de zwarte man in zijn neus gebeten, waardoor zijn neusje kapot is en hij een licht geluid maakt bij het ademhalen. Daar lijkt hij gelukkig verder geen last van te hebben. De man zelf is door al het verhuizen en koppelen nogal schuw geworden, maar zijn jonge maatje compenseert daar ruimschoots voor. Die klimt het liefst meteen naar je schouders toe om daar op de uitkijk te gaan.


 

Twee heren van februari 2015 en september 2015: (verhuisd)

CIMG3369CIMG3371

Deze creme wildkleur man is hier in februari geboren en heeft een hele tijd samengezeten met een wat oudere opvanger die helaas is overleden. Na het verlies van zijn maatje is hij gekoppeld aan een heel leuk nieuwsgierig burmees zoontje van Hilbert en Diana. De twee zijn de beste vriendjes geworden in korte tijd.


Twee halfbroers van 10 april 2015 en 23 augustus 2015: (verhuisd)

CIMG3126

Deze twee broertjes zijn ontzettend actief met de wereld verkennen. De oudere broer laat zich makkelijk oppakken, de jongere broer vind het nog een beetje spannend, maar komt steeds vaker snuffelen.


 

2 zusjes van 9 maart 2015 en 10 april 2015 (verhuisd)

CIMG3386 CIMG3387

Deze twee zusjes zijn echt fantastisch, vooral de agouti heeft een heel erg nieuwsgierig karakter en klimt meteen de bak uit zodra de bak open gaat. Daarnaast is ze ontzettend mooi, en daarom heb ik haar ook aangehouden voor de fok. Helaas gaan de fokplannen voor haar niet door wegens mijn voorgenomen stage in het buitenland. Haar zusje is wat terughoudender, maar heeft ook een erg leuk karakter. Ik wil ze eigenlijk helemaal niet missen, maar helaas moet ik drastisch minderen, dus ik hoop dat deze twee dames iemand anders net zo blij kunnen maken als dat ze mij gemaakt hebben.


 

2 heren: (verhuisd)

CIMG2161

De heren zijn algerijn-gevlekt (+- 1 mei 2014) en topaas (7 januari 2015, met stamboom, zoon van Susie en Feynman). De algerijn-gevlekte heer is geboren bij iemand die ‘echt twee mannetjes’ had gekocht in een dierenwinkel, waar op de een of andere manier toch pups werden geboren… Ik heb daar de gerbils (inmiddels waren het er zo’n 20) op geslacht gecontroleerd, en een paar van de pupjes meegenomen om die mensen uit de brand te helpen. Dit ventje was een laatbloeiertje, en daardoor was hij tussen de dames blijven steken daar. Omdat je gerbils aan elkaar moet koppelen en niet zomaar bij elkaar kan zetten, kon hij dus niet zomaar terug bij zijn vader en broers, dus heb ik hem meegenomen. Hij heeft een tijdje een ouder vriendje gehad, maar helaas is zijn maatje overleden. Omdat ook deze knappe jongeman niet alleen kon blijven, is hij gekoppeld aan het geel wildkleur verlichte ventje. Beide gerbils zijn erg sportief en mogen graag in het loopwiel lopen of lekker rennen en graven in hun bak. De oudste staat regelmatig klaar om om een zonnebloempitje te bedelen, de jongere klimt zo je arm op.